פלטת גבינות להגשה
פלטת גבינות לאירוח
במרוצת השנים ישראלים רבים הפכו לאניני טעם בכל הקשור לגבינות ומאכלים נוספים. אנשים רבים ביקרו באירופה והתאהבו בקונספט של ערב גבינות ויין, ולבטח גם אתם אוהבים לארח חברים ומשפחה לארוחה קלילה המבוססת על גבינות בוטיק משובחות ועשירות בטעמים נפלאים עם יינות מעולים. פלטות גבינות משמשות גם במסעדות שונות ובעיקר יקבים כאחד מהמרכיבים העיקריים בתפריט
דברו איתנו
עיצוב מגש גבינות – בחירת הגבינות
פלטת גבינות טובה צריכה להיות מגוונת ומאוזנת עם גבינות חריפות לצד עדינות, וטריות ורכות לצד בשלות וכבדות. בנוסף לשילובי הטעם והמרקם כדאי לבחור גבינות מסוגי חלב שונים (בקר, צאן). כלל אצבע נוסף: מספיק לרכוש כ-100 גרם גבינה לסועד. הנה 4 משפחות גבינה עיקריות, שכדאי שיהיה לפחות נציג אחד מכל אחת מהן:
- רכות וטריות – גבינות צעירות, עדינות ופשוטות בטעמן. שימו לב, חיי המדף שלהן קצרים יחסית ולכן כדאי לרכוש אותן כמה שיותר סמוך ליום ההגשה. למשל: בוראטה, מוצרלה די בופאלה, פטה או גבינות למריחה בטעמים.
- רכות ובשלות – גבינות עם טעמים עזים יותר, עם או בלי ציפוי עובש. למשל: קממבר, פון לווק, רבלושון, בוש דה שברה או ברי.
- בקטגורית הרכות והבשלות קיים סגנון נוסף – גבינות דאבל וטריפל קרים – גבינות המיוצרות מחלב מועשר בשומנים המניב גבינות רכות, עשירות מאוד. למשל: קמבוזולה, דליס דה בורגון או אפינואה.
- חצי קשות וקשות – הקטגוריה רחבה מאוד המשלבת גבינות חצי קשות המבשילות במשך כמה שבועות וגבינות קשות מאוד שמיושנות במשך חודשים ארוכים, רובן בעלות נוכחות חזקה. למשל: טום דה סבואה, פרובולונה , גורגונזולה, קומטה מיושנת, פקורינו או מאנצ’גו מיושנת.
עיצוב פלטת גבינות
על מנת להבטיח חוויה קולינרית לכל המשתתפים מומלץ לבחור כלי הגשה יפים כמו בוצ’ר מעץ מלא, מגש גדול או מגש זכוכית מעוצב, את הגבינות מסדרים על מגש פתוח ולא קעור.
כדאי להוציא את הגבינות מהמקרר כחצי שעה לפני הגעת האורחים לטמפרטורת החדר וזאת בכדי למצות את הטעמים והארומה אשר קיימים בגבינות השונות. אתם יכולים להחליט האם להשאיר את הגבינות השונות שלמות ולהניח סכיני חיתוך לשימוש האורחים או לפרוס את הגבינות. אם אתם בוחרים לפרוס את הגבינות כדאי לעשות זאת כמה דקות לפני שאתם מתיישבים לאכול אחרת הן יתייבשו.
לצורך סידור פלטת גבינות עליכם להחליט כיצד אתם מגישים אותן, כדאי לשמור על מרווחים בין סוגי הגבינות כדי לא לערבב טעמים, וכמובן אין לשכוח קיסמים או מזלגות קטנים. את פלטת הגבינות מניחים במרכז השולחן כך שכולם יכולים לקחת בנוחות את הגבינות שהם אוהבים, וניתן לנעוץ קיסם עם תווית של הגבינה כדי לאפשר למוזמנים לדעת איזה גבינה הם טועמים.
פלטת ירקות וגבינות
אם תגישו רק פלטת גבינות ללא תוספות הארוחה תהיה משעממת ובנאלית, לכן, מומלץ לסדר לצד פלטת הגבינות תוספות מתאימות להעשרת הטעם והחוויה, וכך הפלטה נראית מושקעת יותר ונעימה לעין. ירקות יכולים להיות שילוב טוב למדי לפלטת הגבינות. במידה ובחרתם בירקות, חשוב לבחור בירקות טריים ומגוונים בצבעים. כך, תשדרגו את נראות מגש הגבינות שאתם מגישים. כמו כן, חשוב לחתוך את הירקות בצורה לא גסה למדי ולא לחתיכות קטנות מדי. לצד הירקות ניתן להניח ליון חתוך שיאפשר לאורחים לסחוט במידה וירצו.
עיצוב פלטות דגים
פלטת דגים מעושנים איכותית היא ללא ספק מנה שתשדרג ותוסיף טעם ועניין לכל אירוע שאתם מתכננים, בין אם זהו אירוע עסקי או פרטי, ביום או בערב, בקיץ או בחורף, בחוץ או באולם. פלטות כאלו יכולות להשתלב בכל אירוע בשרי, חלבי וצמחוני והן הולכות נהדר עם גבינות משובחות ושלל מטבלים וממרחים, ועם לחמים טריים וטובים כמו בגט, בייגל או צנימים. יתרה מכך, מגש דגים מעושנים אהוב ומבוקש בימינו בקרב כל הציבור, מכל מוצא ועדה.
במידה ואתם רוצים לפנק את האורחים בפלטת דגים, חשוב מאוד לשים לב לטריות הדגים. כשמזמינים מחברה המספקת פלטות לאירוח, יש לבחון את מקצועיות החברה ואת האיכות של חומרי הגלם שהיא מספקת.
כמו כן, כאשר אתם רוצים לעצב בעצמכם את פלטת הדגים שתגישו, חשוב שתשמשו בדגים בצבעים שונים על מנת לקבל מגש צבעוני ומושך. חשוב שלא להעמיס יותר מדי דגים על המגש כדי לא לקבל נראות עמודה ולא אסתטית. חשוב להציב לצד פלטת הדגים כלים שבעזרתם יוכלו האורחים לטעום מהדגים מבלי ללכלך את הידיים
מגשי אירוח לאירועים – סופרביס
חברתנו, סופרביס, הינה חברה ותיקה ובעלת מוניטין ומשרתת מגוון רחב של לקוחות עסקיים, פרטיים, ציבוריים ממשלתיים ועוד. אנו מתמחים באספקת פלטות גבינות, פלטות ירקות ופלטות דגים, אשר כולם מורכבים מחומרי גלם טריים ואיכותיים במיוחד.
חברתנו הינה בעלת תשתית מסודרת לייצור מזון וכריכים אותה מנהלים שפים ומנהלים אחרים עם רקע קולינארי. כל המוצרים שלנו מגיעים טריים ורעננים ללקוחות.